IMG_3516

Het is alweer even geleden, maar jullie hebben nog wat verslagen tegoed. In Horta hebben we het rustig aan gedaan. Als eerste hebben we er voor gezorgd dat het Peter Sport Cafe, the place to be als zeiler. Het vlaggetje van Saba kreeg. Dit hadden we beloofd aan Eddy Johnson.

IMG_3513 IMG_3515

 

 

 

 

 

 

Daarnaast zie je overal beschilderingen van zeilers, die van ons kon natuurlijk niet ontbreken. We hebben het ons lekker gemakkelijk gemaakt. Kaas zei: “Diaan we hebben nog een sticker van de boot, laten we die gebruiken”.

IMG_3541

Zo gezegd zo gedaan, we vinden onder een bank een plekje voor onze sticker. Het is traditie dat je als zeiler een handtekening achter laat, dit brengt geluk. We hopen dat het met behulp van de twee seconden-lijm blijft zitten.

IMG_3540

Samen met de Boomerang en Anna Sophia zien we de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje. Wat een doelpuntenfeest, iedereen is blij. We huren nog een dag een auto om het eiland te verkennen en we blijven naar het weer kijken. Het ziet er nog niet gunstig uit om naar Engeland te vertrekken dus besluiten we net als de Boomerang naar Terceira te varen. De Anna Sophia is al een dag eerder vertrokken, maar wij willen graag de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal zien en besluiten daarna te volgen. Na de wedstrijd vertrekken we de volgende ochtend om 6.00 uur. Het eerste stuk motoren we en even later kunnen we heerlijk zeilen. We varen samen met de Boomerang, ons weermaatje.

IMG_3593

IMG_3697

Onderweg ziet Kaas dat we een scheur in de giek hebben, oei als dat maar gerepareerd kan worden. Nou ja dat zien we wel op Terceira, voorlopig lijkt het niet verder te scheuren. Als we op Terceira aankomen krijgen we een plekje aan de hoge kade toegewezen, s avonds komt de fanfare een deuntje spelen en dansen bij de D-Jay, wij kijken toe vanaf de Boomerang.

feestje voor de D-Jay

 

 

 

 

 

 

 

De volgende dag horen dat we aangekomen zijn aan het begin van een 10daagse feestweek. Kaas wordt gewaarschuwd. Jongen wil je het vol kunnen houden, dan moet je je aanpassen. Ontbijten doe je om 12.00 uur, lunch gebruik je rond 19.00 uur en het avondeten is om 24.00 uur, en daarna is het feesten geblazen. Dit is aan Kaas wel besteed, maar niet aan mij, ik hou het niet vol, ik ga gewoon op tijd naar bed, en hoor niets van het feestgedruis. Ik maak nog wel een optochtparade mee en zie op de dag de stierengevechten, nou ja gevechten. Het is de bedoeling dat je de stier tussen de horens op de kop tikt, dan ben je de held. Wij bootjes volk kijken op een veilige afstand toe.

IMG_3668 IMG_3777

 

 

 

 

 

 

Tijdens een van de feestavonden als Kaas naar huis wil, staat hij voor een gesloten poort. Doordat de toegangspasjes op waren hebben wij er geen. Mmmm denkt Kaas, ik kan ook klimmen zo gezegd zo gedaan. Gelukkig hadden ze hier niet net als in Willemstad stroom op het hek staan. Kaas komt zonder kleerscheuren aan de andere kant.

IMG_3692

Inmiddels heeft John ons geholpen de giek van de D-Jay af te halen, ze ligt er maar kaal bij zo, we hopen dat het gelast kan worden, volgens de Portugezen die het ophalen kan dat en is het geen probleem. Echter als de giek terugkomt zit er een grote plaat gepopnageld aan de giek. Nou ja zo groot als de plaat is, die scheurt voorlopig niet. De giek kan er weer op en het wordt tijd om te vertrekken. We houden het weer al een tijdje in de gaten, maar het is het hem steeds net niet, maar nu lijkt er dan toch een gaatje te komen. Nou van ons mag het, we willen wel weer verder. Er wordt nog wat extra eten ingeslagen en we zijn er klaar voor. Luuk heeft onze Xbox ontdekt en komt tot op het laatst xboxen. Tja zolang we walstroom hebben, kan het. Op het eind zitten we met vier kids aan boord te xboxen. Het moet niet gekker worden.

IMG_3804

We kijken nog een laatste wedstrijd van het Nederlands elftal met bijna alle Nederlanders die aanwezig zijn op Terceira. De feestweek is voorbij, dus we kunnen weer verder gaan.

10435923_398910293583127_3761902282837817768_n[1]

Eén reactie Volgende »

  1. Ruud schreef:

    Zo de laatste loodjes gelezen Heybridge , jullie vakantie bestemming volgend jaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s