Het gewone leven gaat zijn gangetje op de D-Jay.We hebben genoten van ons uitje naar Sint Eustatius. Ons Mam had het iedere keer als ik haar aan de telefoon had, over dit eiland, “Hé Diaan das vlak bij Statia daar ben ik ooit geweest”. Dit eiland moesten we zien. In Oranjestad vindt je veel oude gebouwen, het was zeker de moeite waard om ze te bekijken.

IMG_1974

 

IMG_1992IMG_1997

 

 

 

 

 

 

IMG_2022

Ik ben blij, dat we Statia hebben bezocht. Want, dat we vertrekken uit de Carieb staat vast, de kogel is door de kerk, we komen terug naar Nederland. Aangezien het orkaan seizoen er weer aankomt hebben we besloten de Carieb te verlaten. Daarnaast heb ik medicijnen nodig die we helaas niet voor een jaar kunnen inslaan. Drie maanden is het maximum. En op de San Blas eilanden kunnen we ze zeker niet krijgen. Dit is jammer genoeg een van de reden dat er een eind gaat komen aan ons avontuur.

Proviand kunnen we gelukkig gemakkelijker inslaan. Helaas, hebben ze hier niet de struikmaaltijden, dus we moeten het doen met wat voorhanden is. De afgelopen periode hebben we nieuwe blikgerechten getest, deze zijn goed door de test gekomen, en worden ingeslagen voor de reis. De Brabantse knakworstjes heb ik eerder weten te scoren, deze zijn al aan boord. Dat ze in een glazen potje zitten, vindt Kaas niet zo fijn. Maar ja, ze zijn zo lekker. Wie weet kan ik een Brabands worstenbroodje maken. 🙂 Het broodbakmeel is al aan boord.

IMG_2095

En dan het ergste; waar laat je alles, dit wordt weer een uitdaging. Onder de banken kunnen we niets kwijt, daar liggen de watertanks. De laatjes die er zijn, zijn snel gevuld. Gelukkig hebben we één lege achterhut, daar zal de meeste voorraad komen te liggen. Na twee dingy-ritjes vandaag is alle voorraad aan boord, en niet onbelangrijk, we konden het kwijt.

De laatste spullen die we nodig hadden van budget marine zijn ook al aan boord. We hebben ons zelf verwend door twee nieuwe comfortseats te kopen, we willen tenslotte wel lekker zitten en de oude waren  aan vervanging toe. We zaten daarbij inmiddels op het ijzergeraamte, ik kan je zeggen das niet lekker. Dus laat de oversteek maar beginnen.

IMG_2097

In de tussentijd hebben alle lieren een service beurt gekregen. Gelukkig zitten alle onderdelen weer op de juiste plek, en draaien ze weer als nieuw.

IMG_1892

Misschien varen we eerst nog langs de maagdeneilanden. Het doet me denken aan Willem uit Willemstad, hij wil hier graag naar toe, tja dat snap ik wel, welke man wil er nu niet naar de maagdeneilanden. De Boomerang die nu weer naast ons ligt vertelde dat het er erg mooi is, zij zijn er al geweest. Debby, John, Nick en luuk hebben de afgelopen drie jaar een rondje om de wereld gezeild. Zij zijn hetzelfde jaar als ons vertrokken en liggen met hun schip in Numansdorp. De BVI hebben ze al gezien, maar volgens hen is het zeker de moeite waard hier vandaan te vertrekken. Dit nemen we graag van deze wereldzeilers aan. Wie weet vertrekken we eind van de week richting de BVI. Alleen het weer zou zomaar anders kunnen beslissen, het lijkt er nu op dat we misschien dinsdag of woensdag al een gaatje hebben om te vertrekken richting de Azoren. Dit heeft gisteren de boel op zijn kop gezet….. huu vertrekken we dinsdag al. Nou ja, het is nu zaterdag, dat moet makkelijk kunnen. Dit betekend dat we de Maagdeneilanden moeten missen, maarja als het er nu gunstig uitziet om te vertrekken naar de Azoren, doen we dat.

IMG_2104

We gaan het leven in de Carieb inruilen voor Willemstad (Nederland niet Curaçao). We varen terug naar onze oude thuishaven, zonder palmbomen, geen gedingy meer naar de kant. Via de stijger stap je zo je boot af. Altijd een douche en wasmachine in de buurt, heerlijk. Alleen het weer, daar zien we tegenop. Ja Diaan, het zal best koud zijn, mmmmm. Zou de kachel het nog doen. Kaas besluit de kachel te testen, dit doet hij overigens iedere drie maanden. Ja Diaantje de kachel doet het nog, nou Kaas dat hoef je niet te vertellen ik merk het, het is warm genoeg hier binnen. Maar dat zal na ons vertrek snel anders zijn. Want dat we weer aan het Nederlandse klimaat en alle regeltjes moeten gaan wennen, weten we zeker.

IMG_6176

We genieten dus nog even van onze vrijheid. 🙂

Volgende »

 1. Sandra Stork-Nagtegaal schreef:

  Hey Diana en Jeroen,
  Zit ik gisteren aan Astrid nog te vertellen dat jullie voorlopig niet terug komen, jullie hadden besloten het WK elders te beleven. Tot mijn grote verbazing lees ik nu dat jullie toch naar Nederland komen. Voor jullie wellicht een teleurstelling om deze keuze te moeten maken, maar deze enorme ervaring kan niemand jullie meer afnemen! En wie weet kunnen jullie in de toekomst wel weer eens roepen: We knijpen er weer voor lange tijd tussenuit! We houden de berichten in de gaten.
  Behouden vaart en veel liefs van Gerard, Niels en Sandra XXX
  En natuurlijk ook namens Mieke.

 2. Mark & Margreet schreef:

  Mooie overtocht gewenst en een behouden vaart! We zien jullie weer in Willemstad.warme groet, Mark&Margreet

 3. Myriam Koolen schreef:

  Ieder einde is weer het begin van iets nieuws, een goede en veilige terugreis gewenst!

 4. Ruud van der Zee schreef:

  De najaarstocht is in oktober, gaan jullie dan mee? Al een ligplaats gereserveerd of wordt het de oude haven deze keer. Jammer dat jullie het rondje niet af kunnen maken. We gaan marinetraffic weer aan zetten en dan volgen we jullie weer. Goede reis in ieder geval.

 5. Pas En Niek schreef:

  He Jeroen en Diaan,
  Wat een onverwachte wending.. Behouden vaart en geniet van de reis.

 6. Monique Wassing schreef:

  We gaan jullie weer volgen op Marine Traffic.
  Goede vaart en behouden thuiskomst/
  virtuele hug.
  Monique

 7. Inge schreef:

  Ha Kaas en Diaan,
  Das wel snel! Geniet nog ff van de tijd die je hebt daar. Hele goeie reis terug en tot ergens in de kroeg.

  Dikke kus, Rood

 8. Pascal van Ommeren schreef:

  Jammer voor dat er voor jullie een einde komt aan het avontuur. Ik wens jullie een behouden vaart en thuiskomst in goede gezondheid.
  Tot ziens op de steiger in Willemstad.

  gr. Pascal van Ommeren

 9. Jolanda Arink schreef:

  Hoi Djay luitjes,
  Wel jammer dat er eind aan jullie avontuur komt, maar hou ons op de hoogte van jullie reis. We zijn jullie uit komen zwaaien, en willen jullie ook graag welkom knuffelen. Een behouden vaart. Liefs Jolanda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s