IMG_1843

Het gaat goed op de D-Jay met zijn bemanning. Met mij gaat het inmiddels een stuk beter, ik heb mijn oude gewicht weer terug en zit weer lekker in mijn vel. Nog ff en ik moet een nieuwe garderobe aanschaffen. Hihihi, wat erg.

IMG_1693

IMG_1570IMG_1532IMG_1539

De Heineken regatta hebben we inmiddels achter de rug. Wat een ervaring was dat.’s Avonds de feesten en op de dag de races. Niemand zal ons geloven maar wij hebben het niet laat gemaakt met de feesten. We wilden fit zijn voor de race. Op de D-Jay hebben we met z’n vieren de race gevaren. Inge die speciaal vanuit Nederland was overgevlogen en Norm onze eerste First mate van de Too Rhum Punch. Als we na de eerste dag de uitslagen bekijken zien we dat we eerste staan. Wow, zo goed hadden we niet verwacht. Een half uur later blijkt het gewijzigd te zijn. Mmmm das jammer, maar de euforie van eerste zijn neemt niemand ons meer af. Gelukkig heb ik er een foto van gemaakt.

IMG_1586

Als we de tweede dag aan het varen zijn, breekt het blok van de grootschoot. Aan Norm en mij de eer om als een dolle voor de wind de grootschoot en het blok te vervangen. En, Kaas die maar steeds roept dat het sneller moet. We zijn net op tijd klaar voor we moeten oploeven bij de boei. Pffff dat scheelde niet veel, alles werkt weer. Dat hebben we goed gedaan. Even later valt de kap van het stoomlicht naar beneden. Gelukkig heeft niemand een bult opgelopen. Nou D-Jay zo is het wel genoeg, laat het hier maar bij. Van verdere schade blijven we behoed.

IMG_1620

De derde dag hebben we een geweldige start, tot een catamaran ons de weg blokkeert. Daar gaat onze goede positie. Maar op het kruisrak weten we door dicht bij de kust te blijven veel boten in te halen. We komen zelfs als derde over de finish. Maar onze rating zorgt er voor dat we als 9e eindigen van de 8 boten…… Dat heb je als je in de Loterijklasse vaart.

2014 Heineken Regatta filmed by a Drone http://vimeo.com/88720486

De drie dagen zitten erop, zonder al teveel schade. Dat de voorzeilen naar de zeilmaker moesten, wisten we al. De UV-strook moet vervangen worden.

De maandag na de regatta gaan we samen met Inge de toerist uithangen. We rijden met een verkouden silver bullet van Scott en Janet een rondje eiland. Verkouden omdat ze af en toe moeite heeft de berg op te komen.

IMG_0154[1]

We komen op plekjes waar ook Kaas en ik nog nooit geweest zijn. Terug aan boord genieten van een geweldige zonsondergang en gaan ’s avonds een hapje eten bij Chesterfields. De volgende dag vertrekt Inge weer naar huis. Voor het vertrek slenteren we nog even over de boulevard en hangen de toerist uit met onze camera. Ze hebben mij nog nooit zo vaak aangesproken voor het kopen van sieraden. Nee dames ik heb niets nodig. Knap hé, ik weet de verleiding te weerstaan 🙂

Met z’n drieën rijden we naar het vliegveld en nemen afscheid van Inge, terug aan boord vind ik het maar stil. We zijn weer met z’n tweeën. En gaan ons beraden op de volgende stap. We zijn er bijna uit, de kans is erg groot dat……………..

IMG_1655

Volgende »

 1. Debby schreef:

  Hi Diaan. Goed om te lezen dat het weer een stuk beter met je gaat! WIj zijn in Saint Lucia en over een paar weken in St. Maarten. Liggen jullie nog steeds op dezelfde plek? We kijken er naar uit om samen een biertje te drinken. Wij zijn inmiddels de wereld rond gezeild! Groeten vanaf de Boomerang,
  Debby

 2. Nel Bouter schreef:

  Wat goed om zo’n positief verslag te lezen, dank je wel. En die cliffhanger? Benieuwd natuurlijk naar jullie plannen. We wachten het af. Heb het goed en tot horens, Nel

 3. Rood schreef:

  Heel mooi geschreven Diaan, zo is het maat net! En ik zal niks verklappen hoor…Was super bij jullie, bedankt voor de leuke tijd xx

 4. Jolanda schreef:

  Fijn op mijn verjaardag te horen dat het zo goed met je gaat. Dikke knuffel jolanda

 5. Roger schreef:

  Super dat jullie het zo naar de zin hebben!!! de HR hebben jullie dus goed gezeild super!!

  Have fun, fair sailing

  Roger en Hester

 6. Ruud van der Zee schreef:

  Dat we links in plaats van rechtsaf gaan. Dat bedoel je toch. Even wachten op Patrick en dan samen de wereld rond of zo. Dat vel weer goed zit is mooi, was nodig.

  Geniet er van en het is nog koud hier.

  Ruud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s