Het is alweer te lang geleden dat we een blog hebben geplaatst. Jullie volgers zullen wel nieuwsgierig zijn hoe het ons vergaat.  GOED. We werken en de tijd vliegt voorbij. Tja, en als je weer werkt dan lijken de dagen vaak hetzelfde. Toch is dat hier niet zo. De ene dag staat er weinig wind en de volgende dagen hebben we te maken met een hoge swell. Voor ons Catters maakt het niets uit, onze benen zijn inmiddels aardig gewend. Ik heb weer een nieuwe bijnaam, catje, ik blijk me als een kat te manoeuvreren aan boord van de Too Ruhm Punch en land iedere keer weer op mijn pootjes. Het is nu mijn dagelijkse work-out, waar ik nog voor betaald krijg ook. Daarnaast noemen ze nu ook al zuster….. wat te maken heeft met het aandragen van kotszakjes, mijn record ligt nu op 10 zieke gasten verzorgen….. Het moet niet gekker worden. Vermaken we ons dan nog steeds? Ja, we vermaken ons nog steeds.

IMG_7654

Ook als er een motor uitvalt en Jeroen het eiland rond moet met een motor. Het voordeel  van varen met een Catamaran, dan heb je twee motoren. Uhhh, dan  is het eerlijk gezegt iets minder, met name voor Kaas, die als kapitein verantwoordelijk is voor het schip, de bemanning en gasten. Het is dan hem de taak, uitdaging iedereen weer veilig in de thuishaven te krijgen en geen onnodige risico’s te nemen. Wat aan hem wel toevertrouwd is. Het is een Toppertje, zal wel te maken met het feit dat hij bij Tip Top Sailing gewerkt heeft.

IMG_7677

Naast het werk worden er klusjes op de D-Jay uitgevoerd en genieten we van het St Maartens leven. We zien mister Johnson weer de Limitless door de brug varen

IMG_7751

en ook Abramovic is weer even onze buurman. Nee, we gaan niet op bezoek….. Hij heeft nog steeds het grootste privéyacht. Wat indrukwekkend is om te zien. Jammer genoeg is het geen zeiljacht.

IMG_7775

Twee, jonge oude vriendinnen van Kaas bezoeken de D-Jay, Hendrikje en Boukje. De kinderen van Boukje gedragen zich voorbeeldig. Het was leuk jullie een stukje van ons nieuwe leven te laten zien.

IMG_7776

We bezoeken de jachtclub en zijn er getuige van hoe Galia Moss met een RM 1060 vertrekt voor een soloreis om zuid Amerika. En, dan is de wereld weer klein, ze blijkt een oude bekende van ons uit de Jachthaven de Batterij te kennen. Hij is de importeur van deze schepen in Nederland. Het zijn schepen met een houten romp. Ik maak wat foto’s en de dame vraagt of ik haar even wil helpen, ze wil het anker nog even vast zetten voor vertrek. Ik wens haar een behouden vaart en veel geluk. Ze verzameld geld voor haar geboorteland Mexico. Je kunt haar volgen via de volgende website: http://galiamoss.org/category/blog/

IMG_7685IMG_7693 IMG_7697 IMG_7698 IMG_7699

Met oud en nieuw houden we het rustig, vanwege het vuurwerk planton, wat redelijk in de buurt van de D-Jay ligt blijven we aan boord. Daarnaast de volgende dag mogen we werken. Doorzakken zitten er dus niet in. Maar ach dat maakt niet uit, we zijn tevreden.

We gaan met Scott en Janet een dagje varen naar La Samana. We zien hoe de KLM komt aanvliegen. Het blijft indrukwekkend om te zien en ervaren. Wordt de mast er niet afgevlogen….. Nee, wij zijn ver genoeg weg.

IMG_7852 IMG_7853 IMG_7854

Een ook met Norm onze 1ste Mate varen we een middag met de D-Jay. Helaas deze keer vangt Norm geen vis, zoals hij eerder wel deed toen we een privécharter met de Too Rhum Punch op Anguila hadden.

 

 

 

IMG_7835 IMG_7836 IMG_7837

Op de D-Jay weet hij de vislijn in de knoop te draaien. Norm ga maar sturen, dat gaat je misschien beter af?

IMG_7873 IMG_7883 IMG_7885

De dart pijltjes worden opgezocht en Jeroen vermaakt zich na het werk zo af en toe weer met darten. Wie weet wordt er binnenkort en competitie opgezet?

IMG_7868 IMG_7870

 

 

 

 

 

 

 

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn, wat de dag brengt…. Uhh eerlijk gezegd niet hellemaal. We lopen er tegenaan dat nu we werken het een uitdaging wordt geld over te boeken naar onze Nederlandse rekening. In 2013 zou je verwachten dat je door middel van telebankieren en internet alles voor elkaar krijgt. Dat is dus niet zo, of het kost je heel (lees onnodig) veel geld. Dit is een puntje wat wij over het hoofd hebben gezien, toen we Nederland verlieten. Maar goed we werken er aan hier een bankrekening te openen. En dan maar eens kijken wat er mogelijk is.

We zien er naar uit dat Daan, onze oud collega van Tip Top Sailing, St Maarten komt bezoeken. Hij gaat meevaren met de Heineken Regatta. Zet hem op Daan, we zien je snel.

Daarnaast horen we dat Melinda en Sebastiaan de Brigitte gekocht hebben. Zij gaan werken aan een nieuwe droom en avontuur. Veel geluk jongens met het waarmaken van jullie droom. We blijven jullie verhalen en klusweekenden met veel plezier volgen.

Volgende »

 1. st maarten schreef:

  Beste Aantje,
  Beste Kasie,

  Fijn te horen dat het jullie goed gaat. Mooi ook dat jullie beide lekker aan de slag zijn, Wel effe wennen zeker zo’n Cat.

  Hier gaat alles z’n gangetje. Eind maart gaan we verhuizen, véél dichter bij Willemstad 🙂
  maar we blijven natuurlijk wel reservebelgen hé Gelukkig is het eind van de winter is zicht want daar zijn we wel echt klaar mee….

  Groetjes maar weer,
  Maarten & Queeny

 2. Mark & Margreet schreef:

  Goed om weer van jullie te horen. Ik heb jullie inderdaad zien varen. Heb jullie toen even gevolgd om te kijken of er opeens andere eilanden aangedaan zouden worden. Maar nee, na een tijdje gingen jullie weer terug.
  Hoop dat de centjes nu een beetje binnenkomen!
  Maar waarschijnlijk niet zo veel dat jullie een retourticketje naar Nederland voor ons feestje kunnen bekostigen. Wij zorgen dan voor het hotel!
  Lieve groet, Margreet

  • djmeevis schreef:

   wordt het tweede feestje wat ik ga missen, jammer maar helaas. Kapitein en hostess brengt inderdaad nog ff te weinig op om even op en neer te vliegen. Maar jullie heel veel plezier gewenst!

   • Mark & Margreet schreef:

    Het is gelukt om een prachtig feest te bouwen, Jeroen. We hebben genoten.

 3. Claar schreef:

  Lieve Kaas en Indiaantje!

  Dank voor jullie leuke verslag weer!
  Zettum op daarzo en geniet ervan..

  dikke knuf van Claar

  PS: stort je geld niet op een SNS rekening…;-)

 4. birgitteblog schreef:

  He wat super leuk dat jullie ons op deze manier veel geluk wensen! We nodigen jullie graag uit om een kijkje te komen nemen. Maar ben bang dat we eerst heel hard zullen moeten klussen en misschien kunnen we elkaar dan ergens halverwege ontmoeten (kan nog even wat jaartjes duren) 😉

  Heel veel succes, plezier en geluk nog daar en we blijven jullie ook nog steeds met veel plezier volgen.

  Ahoi,
  Sebas en Melin
  (Piraat en Piratinnetje)

 5. Ruud van der Zee schreef:

  Zo goed weer wat te lezen, had al diverse malen een sms gestuurd met wat eten we vanavond, specifiek de dinsdag en woensdag. Loop ik toch naar cursus in het gebouw en denk wat zouden we eten anders ? Gebruik jullie St. Maarten sms nummer wat Jeroen ooit doorgegeven heeft, werkt dat niet? Binnen kort stuur ik een vertegenwoordiger op jullie af om een biertje te komen halen en even te kijken hoe alles er bij staat. Je merkt het wel, hij komt per boot.

  Verder gaat alles zijn gang maar dat volg je wel op Facebook, binnen kort een groot feest hier, maar daar weten jullie al alles van denk ik.

  Ik wacht jullie volgende verhaal wel weer af, de volgers schatten in medio juni of juli denken we.

  Groeten Ruud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s