IMG_7608

“WE ZIJN WEER THUIS”, op St Maarten. We hopen snel een baan te vinden….. maar we zijn nog wat vroeg in het seizoen. De banen liggen nog niet voor het oprapen. De baas van afgelopen jaar kan ons nog geen werk aanbieden en dat terwijl we voor hen teruggekomen zijn. Tja, soms loopt het niet zoals je verwacht. Maar we houden moed, en hoeven niet op water en brood te leven. Tja, dat is het risico en de gok die we hebben genomen. We kozen niet voor een jaartje sabatical, maar we gingen een nieuw avontuur aan. Van Nederland hebben we niets te verwachten, we zijn gipsy’s…… Daar zitten risico’s aan. We zijn te jong om gepensioneerd te zijn, dus we roeien met de riemen die we hebben.

We krijgen vaak te horen, wat gaaf en stoer wat jullie doen. Nou, als je weer  werk nodig hebt om je rekeningen te betalen is het niet zo gaaf. Oké het klimaat hier is heerlijk, maar daar kunnen we niet van eten….. Maar we zijn Hollanders dus we kunnen zuniggggg zijn. We gaan netwerken, alle lijntjes worden gebruikt, er worden cv opgesteld en ingeleverd. We blijven optimistisch en hebben nog een buffertje. Aan de bar horen we verhalen van andere emigranten, ze kwamen aan en hadden nog 15 dollar of 100 dollar, en leefde van 3 dollar per dag….. Huu, zo dramatisch staan wij er nog niet voor.

En ondertussen gaan de avonturen door. Vanwege Orkaan Sandy vluchten we  naar de lagoon, de golven die grootbaai komen binnen rollen zijn te hoog. Het lijkt wel een mini tsunami…Alle boten die in Dock Maarten liggen gaan in grootbaai voor anker. Wij laten weten naar de lagoon te vertrekken, we worden alle kanten opgeslingerd, lopen aan boord is niet te doen, zeker als de golven van opzij komen. Wij vertrekken als eerste en zien als we omkijken, als er een schaap over de dam is volgen er meer. Iedereen vertrekt richting de brug van de lagoon. Het is druk bij de brug, ook alle charterboten gaan naar binnen.

IMG_7618

IMG_7622

IMG_7623

Wij gaan ankeren maar lopen vast, mmmmm wat gaan we nu doen, oké we gaan naar de marina….. Ja, dat kost geld, waar we niet op gerekend hadden, maar we genieten van de voordelen en hopen dat we niet weken hoeven te blijven liggen…..De oude baas van Kaas zegt ons binnenkort een baan te kunnen bieden, nu wel, we juichen nog niet te hard en wachten af.  Want, wat is binnenkort.

Op zaterdagavond spelen we met; Tarra, Jim, Scott, Jannet en Eddy een muziek quiz op de D-Jay, en iedereen neemt wat te eten mee.  Eddy is de winnaar, daar valt niet aan te tippen. Jammer genoeg laat een van de boxen buiten het afweten, totdat we Herman Brood en Michael Jackson draaien. Ergens boven dachten zij, hé dat kan niet, die boxen moeten werken. We zijn verbaasd…. Eddy verteld dat zoals het er nu naar uitziet, we binnen een week weer terug kunnen naar grootbaai.  Onze vertrouwde ankerplek voor Chesterfield.

En ondertussen gaan we door met zoeken naar een baan, ik begin er moedeloos van te worden……. Heb geduld Diaan, het komt vast goed!!! Ik wordt sjaggie en voel me ziek, blijkbaar heb ik het St. Maarten virus te pakken, of zou het stress zijn…. We weten dat we hier zes maanden mogen blijven en de eerste maand om geld te verdienen is bijna om. Nu hebben we er nog vijf over 😦

Maar iedereen helpt om ons aan een baan te helpen, dat voelt goed en is fijn om te ervaren. We krijgen van iedereen tips en suggesties. Ik lever mijn cv in bij Sophie, zij heeft een hostess nodig voor de catamarans waar ze  dagtochten mee varen. Wie weet begin ik aan een nieuwe carrière….

IMG_7645

IMG_7646

En, die vriend van jouw is toch kapitein….. Ja, maar die heeft nog wat aanbiedingen lopen! Hoe lang gaat hij wachten op die aanbiedingen…..Ze is een zakenvrouw en belt Jeroen op, dat hij de volgende dag een interview heeft met haar partner. Als ik terug aan boord kom, wordt ik bedankt door Kaas, aangezien hij nu het St Maarten virus te pakken heeft voelt hij zich niet echt fit, de snotlappen zijn niet aan te voeren. Maar wie weet, kan hij aan de slag als kapitein op Too Rhum Punch… dus of hij morgen even naar kantoor komt om hierover te praten. Ik mag woensdag de 14e november mijn hostess specialiteiten laten zien.

Het bevalt me goed, ik heb een leuke dag. Aan het einde van de dag weet ik niet of ze me willen. Ik wordt gebeld als ze me willen…..

De volgende dag zien we een sms van Lisa, de oude bazin van Kaas, of ik wil bijspringen als hostess. Mmm ik ben net wakker, Diaan zul je dat wel doen, zegt Kaas, er zijn wat problemen met de motor van die ouwe bak. Kaas ik ga, we hebben geld nodig, dus alles is meegnomen, plus als de motor uitvalt, weet ik de boot wel terug te varen naar grootbaai, zegt Kaas, pas goed op en succes. Ik heb een goeie dag, of ik ook vrijdag wil komen helpen. Ja hoor dat wil ik wel. Maar ook hier weet ik niet waar ik aan toe ben….

We spreken voor de volgende dag met de oude baas af, maar ze komen niet opdagen. Jeroen heeft te horen gekregen dat ik maandag verwacht wordt op QT, Quality Time, de andere cat van Sophie. Op zondag krijg ik een sms van Lisa, of ik maandag voor hen werk….. Tja zo heb je niets en dan staan ze in een keer om je te springen.

Ik besluit voor het zelfde bedrijf als Jeroen te gaan werken. Ondanks dat het salaris voor mij niet hoog is, en we 10 uur per dag werken, gaat het er hier professioneler aan toe.  Ik ga wel zien of het bevalt en of mijn lijf het aankan. Het is sjouwen met drank, ijsboxen, flippers, Lunches maken en zieke gasten helpen, plus braaksel opruimen, wat een leven:-)…Zij werken voor de Hotels en verzorgen dagtochten om het eiland,i.p.v. cruiseships en twee tochies per dag

Na mijn tweede werkdag voel ik m’n spieren, pffff, dat ben ik even niet meer gewend. Ik ben niet de enige, ook Kaas voelt zijn spieren…We klagen niet en zijn blij dat we weer iets om handen hebben.

IMG_7655 IMG_7657

We werken nog geen week bij het bedrijf en de vaste groep heeft met de eigenaren een wedstrijd. Wij hebben een tour met een voor ons onbekende first mate, en worden in het diepe gegooid. Succes jongens jullie redden je wel met de gasten, ten slotte hebben jullie de Atlantic over gestoken. Voor ons een groot compliment. Oja, zegt de baas, Jeroen bij windkracht 15 wel reven anders komt er een drijver uit het water, mmm Thnx handig om te weten.  We hebben een geweldige dag, als we terug komen staat Ankie op de kade, zij heeft afgelopen jaar bij deze organisatie gewerkt en is blij dat ze ons ziet varen.

IMG_7652 IMG_7654

Verrassing, de 28e de dag dat ik 45 wordt, is Kaas me aan het pesten, “Hahaha die Diaantje begint op haar 45e aan een carrière als hostess”…. Het is onze tweede week dat we werken. Het is op een woensdag, deze avond hebben ze vaak een sunset tour op de planning staan, maar wij hoeven de tour niet te varen. Als we na ons werk aan de bar zitten, verwacht ik de vrienden van St. Maarten te zien, maar er is niemand. Ik voel me alleen, oke, Kaas zit naast me maar die zegt.” Diaantje, sorry ik weet dat je jarig bent, maar ik ben moe en wil graag naar de boot”. Jee, wat een leuke verjaardag. Meneer wil slapen, gezellie…..Dave laat zich zien en Kaas vraagt aan mij een pen en papier…. Hé “Dave wat leuk dat je er bent, wil je een wijntje”. Ja dat wil hij wel. Als ik even naar het toilet ga is Dave vertrokken. “Kaas waar is Dave, Diaan die was moe, iedereen moet morgen werken.. Jaja dat weet en snap ik wel”. “Oja”, zegt Kaas, “Scott belde of we bij hen aan boord even een biertje komen drinken”. Maar ik dacht dat Terra en Ola en Caroline en Eddy en…….naar de bar zouden komen. “Diaan, ze zijn er niet, we gaan naar de Windswept”. We lopen naar de Windswept en dan ineens, Happy Birtday to Diana….. iedereen is er, wat een verrassing er hangen ballonnen, ik voel me jarig 🙂

IMG_7659 IMG_7661 IMG_7665

Wat een verrassing, die bijna verraden werd door Dave, hij zei ik zie niemand, ook niet bij de 12 meter bar…. Toen vroeg Kaas mij om een pen en papier hij had een vraag voor Dave, die hij moest opschrijven. Dave, it’s a surprise party, go to the Windswept,…. Oeps en weg was ie….

Als ik bij de Windswept sta, voel ik me een jarige prinses, van Tarra krijg ik een kroontje op mijn hoofd,van Eddy en Kass krijg ik een boek over Saba; Tales from my grandmother’s pipe, geschreven door Will Johnson. A history of Saba by Sabans, het eiland waar Eddy Johnson vandaan komt. Iedereen heeft een BBQ voor ons geregeld en er zijn zelfs, ballonnen en  rozen. Wat zijn ze druk geweest. Die Kaas heeft het weer voor elkaar gekregen, dankzij, Jannet en Tara heb ik rozen van Kaas.

73086_347684118662228_611059604_n[1]

Iedereen zat in het complot, Chesterfields en zelfs onze nieuwe bazen, we zouden de sunset varen, maar Kaas zei, dat kan niet ze organiseren een surprise party voor Diaan, jullie zijn ook welkom 🙂

Na de BQQ, is er een muffin met een kaars, die ik mag uitblazen, terwijl er verwacht wordt dat ik een wens doe.

IMG_7663

Tja, wat heb je te wensen als je in de Carieb werkt en zulke vrienden getroffen hebt.

Dat iedereen gezond blijft en wij mogen blijven werken aan ons avontuur 🙂

399259_344813662282607_261597531_n[1]

Zo zie je, na wat geduld hebben we ons plekje voor nu gevonden. We vullen ons buideltje aan en gaan daarna wel zien wat onze volgende plannen zijn. Het blijft een open boek, we weten het nog niet.

Eén reactie Volgende »

  1. Ruud van der Zee schreef:

    Zie ik daar Jeroen in uniform, denk ik nog die gaat oberen elke dinsdag en donderdag met de cursus. Mis ik wel. Maar nee gaat ie katterig doen , op een dubbel romper. Jongelui jullie zijn niet op lange reis gegaan , nee jullie emigreren gewoon naar St. Maarten. Jeroen in uniform, das wel schrikken, volgens jaar gaat die pet ook af, weer een grotere boot. Maa dan wel hopelijk wel een met een keuken zodat Diaan als hostess niet heen en weer hoeft te zwemmen. Dus volgend jaar nog meer gouden epauletten, nog meer fooi smile, nog even en hebben jullie je eigen vloot daar varen. Of staan jullie volgend jaar op de kade het geheel te regelen net als die Ankie ?
    Das een snelle promotie, kan daar kennelijk nog.

    Alleen Facebook van Jeroen loopt wel voorop het blog, denk ik nog dat jullie aan de oversteek bezig zijn , ben je al een paar weken binnen. Zorgen om niets.

    Maar goed succes met overwinteren daar, we lezen het wel op de blog, anders Facebook. Geniet er van daar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s